Home
  Vereniging
  Leden
  Exposities
  Kunstroutes
  Foto-album
   
  Contact
   
   
 
   
   
   


 

 

De belangstelling voor het beeldhouwen was al langer sluimerend aanwezig, maar pas in 1996 besloot ik een cursus te gaan volgen. Nadat ik de basisvaardigheden onder de knie had, kwam ik er na een periode van zoeken, uitproberen en grenzen verleggen achter dat ik niet alleen mijn creativiteit kwijt kon in het beeldhouwen. Beeldhouwen geeft me energie en die vertaal ik weer in beelden. Naast energie is werken vanuit mijn emotie heel essentieel.

Niet alleen emoties bepalen het beeld maar ook de steen speelt een grote rol. Ik koop vaak een steen omdat ik hem mooi vind, zonder dat ik dan al weet wat ik ga creëren. Over het algemeen laat ik me verleiden door de steen, de vorm en de kleur.

Mijn voorkeur gaat uit naar albast, serpentijn en speksteen. Ik ben begonnen met speksteen. Deze steensoort bewerk je met vijlen. Hakken doe je in de hardere steensoorten. Albast is een steen waarin je kunt hakken maar ook kan de steen bewerkt worden met een vijl.
  (klik op een foto voor vergroting)
   

Na eenmaal gehakt te hebben in steen wil je niet anders. Naast dat albast een mooie transparante steen is klinkt de steen, als deze geen breuken heeft, heel helder. Hij zingt als het ware, prachtig.
Mijn inspiratie komt voort uit wat ik in het dagelijks leven tegenkom. Mens, dier en natuur zijn daarom geliefde onderwerpen voor mij.


Website: www.dinyboot.nl
Voor meer informatie e-mail: Diny Boot

   
 
       
©RitzDzign