Home
  Vereniging
  Leden
  Exposities
  Kunstroutes
  Foto-album
   
  Contact
   
   
 
   
   
   


 

 

Guido La Rooij (1950) werkt, in kleinere en middelgrote formaten op papier en doek, voornamelijk met acrylverf in een abstrahe-rende stijl met soms ragfijne kleurcomposities.

Gevraagd naar zijn drijfveren vertelde hij onlangs: "Het direct werken met de materialen, zonder precies omschreven doel voor ogen, grijpt mij aan. De fascinatie is om in het hier en nu nieuwe dingen te scheppen tetwijl ik de verf vorm, geeft deze steeds meer terug. Het uiteindelijk schilderij werkt als een icoon: het leidt tot mijmering, associaties om even met de gedachten ergens anders te zijn."

De kunsthistorica Carolien Satink schreef onder andere over het werk: "Als je de werken van Guido La Rooij bekijkt dan zie je dat kleur en structuur de overhand hebben. Het zijn geen fijne figuratieve voorstellingen die op het doek of papier door hem worden vastgelegd. Het zijn stemmingen, gevoelsuitingen en gemoedstoestanden die weergegeven worden."

Exposeert regelmatig en heeft een behoorlijk oeuvre opgebouwd. Werkt ook in opdracht. Een flink aantal werken is in het bezit van particulieren en bedrijfsleven.

  (klik op een foto voor vergroting)
   

De website van Guido La Rooij is:
www.guido-paintings.nl

Voor informatie en/of overleg kunt u mailen naar: info@guido-paintings.nl
De foto’s van het getoonde werk zijn gemaakt door Atelier Cynthia: www.ateliercynthia.nl

   
 
       
©RitzDzign