Home
  Vereniging
  Leden
  Exposities
  Kunstroutes
  Foto-album
   
  Contact
   
   
 
   
   
   


 

 

Kees Kasbergen (Weesp 1946)
Kasbergen is in 1946 (hij is van na de oorlog en dat wil jij graag zo houden!) in Weesp geboren, waar hij opgroeide in een gezin waar op cultureel gebied niets gebeurde. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste schilderijtje in Oostenrijk. Toen zijn ouders 25 jaar getrouwd waren kocht hij – samen met zijn broer en zusters een houtsnede van Flip van den Burg voor hen. Sinds het overlijden van zijn moeder heeft hij dit in zijn bezit.

Mede dank zij de uitgebreide kunstcollectie van zijn voormalig werkgever, die veelal uit grafisch werk van jonge kunstenaars bestaat, is hij zich gaan interesseren en verdiepen in modernere kunst; geregeld loopt hij een galerie binnen en kijkt met veel plezier in de ateliers van kunstenaars tijdens diverse atelierroutes.

Na het jaren het niet aan te durven te gaan schilderen kwam hij een kunstenaar tegen die hem zover kreeg bij hem les te nemen. Al direct werd hem duidelijk dat hij niet wilde tekenen of schilderen om een stilleven of een landschap fotografisch vast te leggen, maar wil schilderen vanuit zijn gevoel. Jan Paul Hofman gaf hem die kans en heeft dit enorm gestimuleerd. Met hem ging hij op schildervakanties in Griekenland, Nederland en Rusland.

Na een aantal jaren heeft hij zijn werk gepresenteerd op de Amsterdamse Kunst Academie AVKA met als resultaat dat hij aangenomen werd en dank zij een eindpresentatie op 11 juni 2004 het diploma ‘autonoom beeldende kunst’ behaalde.

Kasbergen schildert hoofdzakelijk met acryl, soms ook met olieverf. uit zijn werk spreekt een enorme emotionele kracht, zijn kleurgebruik is heel bijzonder. In 2000 had hij zijn eerste solo-expositie bij Galerie ‘Drie Swaenen’ in Wormerveer. Al tijdens deze eerste expositie verkocht hij werk aan particulieren en kreeg hij zijn eerste opdracht. Ook bedrijven hebben inmiddels werk van hem.

In zijn atelier aan huis geeft hij cursussen, ééndaagse workshops met of zonder lunch/diner, maar ook schilderpartijtjes voor kinderen. Eénmaal per jaar geeft hij in de zomer een tweedaagse workshop landschap schilderen in de open lucht. Zijn werk is ook te huur, waarbij je een bedrag opbouwt voor aanschaf van het gehuurde werk of een ander werk van Kasbergen.
Eén van zijn stelregels:

  (klik op een foto voor vergroting)
 
   

‘maskers af
en open vizier’
dan krijgen we
een betere samenleving.


www.keeskasbergen.nl

   
 
       
©RitzDzign