Home
  Vereniging
  Leden
  Exposities
  Kunstroutes
  Foto-album
   
  Contact
   
   
 
   
   
   


 

 Luc Houweling ( 1961) Burgemeester de Kievietstraat 8A Diemen

In 1985 heb ik mijn 2e graads lerarenopleiding afgerond aan de Vrije Leergangen van de Vrije Universiteit (Tekenen en Handvaardigheid). In 1987 ben ik afgestudeerd aan de Amsterdamse Academie voor beeldende vorming (1e graads). Sindsdien ben ik als docent 'beeldend, tekenen en cultureel kunstzinnige vorming' werkzaam in het onderwijs. Momenteel ben ik voor drie dagen per week verbonden aan de Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam Zuidoost en ben ik tussen 2011 en 2015 actief geweest in mijn eigen galerie/atelier, galerieParkart.nl. Regelmatig sta ik ook op de Artmarket Spui in Amsterdam. Sinds november 2017 ben ik actief in mijn nieuwe galerie, atelier en workshopruimte aan huis in Diemen centrum. Mocht je een bezoekje willen brengen dan kan dat altijd op afspraak.

Ik maak gebruik van gemengde techniek op papier, doeken en 3D MDF, waarbij ik als basis acrylverf gebruik in verschillende lagen. Dit combineer ik met verschillende soorten papier, krijt, kleurpotloden en Oost-Indische inkt. Hierdoor ontstaat een gelaagdheid die vorm en inhoud met elkaar verbindt.

Mijn werk is overwegend (sur)realistisch. Ik ga uit van invallen en associaties en de behoefte om situaties te 'verschuiven', te ensceneren. De voorstellingen zijn doorwerkt en tekenachtig van stijl. Steeds meer krijgt de omgeving een abstracte uitstraling die de realistische elementen versterken en waarmee ik hoop de fantasie van de kijker te prikkelen

Momenteel werk ik ook regelmatig als illustrator. Het werk dat ik maak en de technieken die ik gebruik  zijn zeer geschikt voor velerlei illustraties

Mocht je meer van mijn werk willen zien of op de hoogte willen blijven van de workshops en cursussen dan kan je een bezoek brengen aan mijn sites.

website:www.luchouweling.nl
www.illucstratie.jouwweb.nl


 

  (klik op een foto voor een vergroting)
 
 
 
 
         
 
       
©RitzDzign