Home
  Vereniging
  Leden
  Exposities
  Kunstroutes
  Foto-album
   
  Contact
   
   
 
   
   
   


 
 

Sinds 2017 ben ik viltkunstenaar en mijn missie is het om vilten te bevrijden van het stigma “ambacht” door het maken van wonderlijke, schurende, dubbelzinnige abstracte kunstwerken. Ik maak hoofdzakelijk sculpturen maar ook wel eens een “schilderij” van wol en andere vezels.

De techniek van het vilten heb ik me eigen gemaakt door meer dan 15 jaar ervaring. In 2016/2017 heb ik de 2-jarige opleiding aan de Dutch Felt Academy (https://dutchfeltacademy.com) in Friesland gevolgd. Vilten beperkt mij hierdoor niet meer tot het maken van gebruiksvoorwerpen. Het is mijn manier geworden om uit te drukken wat ik wil delen. Thema’s als verbinding, groei en vrouwelijkheid vormen de rode draad door mijn werk.

Naast kunstenaar ben ik ecoloog met een brede kennis van de natuur. Zo gebruik ik bijvoorbeeld ook planten om mijn eigen wol te verven.

Ik ben nu begonnen aan een onderzoek naar combinatie van andere materialen en technieken met vilt en volg hiervoor o.a. kunstlessen bij Artless in Amsterdam (https://www.artless-nl.com). Ook voor samenwerking en experimenten met andere kunstenaars sta ik zeer open. Neem gerust contact met mij op als je ideeën of vragen hebt!

www.Estherspielmann.com

 
(klik op een foto voor vergroting)
         
 
       
©RitzDzign