Kunstzin Diemen
Vereniging van beeldende kunstenaars

de vereniging

Kunstzin Diemen bestaat sinds 2007. De vereniging wil haar naam eer aan doen. Wie zin heeft om kunst te maken en een band met Diemen heeft, is welkom.

Kunstzin Diemen telt ongeveer 40 leden. De leden zijn actief in verschillende disciplines. Op dit ogenblik zijn binnen Kunstzin Diemen tekenaars, schilders, beeldhouwers, fotografen, textielkunstenaars en glaskunstenaars actief. Er zijn leden, die meerdere disciplines uitoefenen.

De vereniging organiseert jaarlijks in het voorjaar een ledenexpositie in het gemeentehuis van Diemen en tijdens het open monumentenweekeinde een tentoonstelling in de voormalige schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg.

Kunstzin Diemen organiseert ook solo exposities in de Woon-zorg centra.
Er zijn vier solo-exposities! Eén exposant met beelden of ander klein werk in de vitrine in Berkenstede. Grotere beelden in de tuinen van Berkenstede, hier bieden we plek aan twee exposanten. En dan nog een exposant in De Diem met schilderijen of ander hangend werk.

Eens in de drie jaar organiseert de vereniging de Kunstroute in Diemen. Daaraan doen behalve veel leden ook een groot aantal niet-leden mee. Bij de Kunstroute Diemen stellen Diemense kunstenaars hun werkplek (vaak hun huis) open voor bezoekers. De volgende Kunstroute Diemen is op 11 en 12 april 2015.

In 2014 heeft de vereniging op verzoek van de gemeente de Kunstprijs van de gemeente Diemen georganiseerd. In 2014 hebben daar 45 mensen aan deelgenomen, het thema was “25 jaar Diemen-Noord”. De volgende editie is in 2016. Ook deze wedstrijd staat open voor niet-leden.

Voor de onderlinge contacten houden we een aantal keren per jaar een borrel. Tijdens zo’n borrel kan een lid een verhaal vertellen over kunst. Dat mag over een eigen werk zijn, maar ook over een recent bezochte tentoonstelling.

Behalve de ledenexposities, de kunstroute en de gemeentelijke kunstprijs organiseert Kunstzin jaarlijks een aantal bezoeken aan tentoonstellingen en activiteiten zoals gezamenlijk schilderen op locatie.

Je kan lid worden van Kunstzin Diemen door je aan te melden via de knop hieronder.

aanmeldformulier

statuten