Kunstzin Diemen
Vereniging van beeldende kunstenaars

de vereniging

Kunstzin Diemen bestaat sinds 2007. De vereniging wil haar naam eer aan doen. Wie zin heeft om kunst te maken en een band met Diemen heeft, is welkom.

Kunstzin Diemen telt ongeveer 40 leden. De leden zijn actief in verschillende disciplines. Op dit ogenblik zijn binnen Kunstzin Diemen tekenaars, schilders, beeldhouwers, fotografen, textielkunstenaars en glaskunstenaars actief. Er zijn leden, die meerdere disciplines uitoefenen.

De vereniging organiseert jaarlijks in het voorjaar een ledenexpositie in het gemeentehuis van Diemen en tijdens het open monumentenweekeinde een tentoonstelling in de voormalige schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg.

Eens in de drie jaar organiseert de vereniging de Kunstroute in Diemen. Daaraan doen behalve veel leden ook een groot aantal niet-leden mee. Bij de Kunstroute Diemen stellen Diemense kunstenaars hun werkplek (vaak hun huis) open voor bezoekers. De zevende en laatste Kunstroute Diemen tot nu toe was op 15 en 16 april 2022.

Sinds 2014 organiseert de vereniging op verzoek van de gemeente de Kunstprijs van de gemeente Diemen georganiseerd. In 2022 hebben daar 31 mensen aan deelgenomen, dit jaar was er geen thema, maar iedereen mocht vrij werk inleveren. Deze jaarlijkse wedstrijd staat ook open voor niet-leden en is de laatste jaren in samenwerking met het DiemerNieuws georganiseerd.Een aantal maanden publiceerde dit blad wekelijks op een halve pagina één of twee kunstwerken van de deelnemers, De prijsuitreiking vond dit jaar plaats tijdens het gala Kunst in Sport.

Voor de onderlinge contacten houden we een aantal keren per jaar een borrel. Tijdens zo’n borrel kan een lid een verhaal vertellen over kunst. Dat mag over een eigen werk zijn, maar ook over een recent bezochte tentoonstelling.

Behalve de ledenexposities, de kunstroute en de gemeentelijke kunstprijs organiseert Kunstzin jaarlijks een aantal bezoeken aan tentoonstellingen en activiteiten zoals gezamenlijk schilderen op locatie.

Je kan lid worden van Kunstzin Diemen door je aan te melden via het aanmeldformulier hieronder.

aanmeldformulier

statuten