Kunstzin Diemen
Vereniging van beeldende kunstenaars

Emma Engelsman

Emma Engelsman (1946)

Emma Engelsman is geboren in Amsterdam en heeft een lange staat van dienst in de textielkunst.

Zelfstudie op het gebied van kunstgeschiedenis, textiele werkvormen, fotografie en Afrikaanse kunst heeft haar tot een uitstekend niveau gebracht. De verschillende intensieve workshops bij de Amerikaan Michael James hebben haar gevormd en haar werk vrijer gemaakt.

De vaak grote monumentale wandkleden ontstaan bij Engelsman door het bij elkaar zoeken van stoffen tot een bevredigend palet. Eerst de kleur daarna de vorm en dan ontstaan vaak abstracte tot licht figuratieve werken. Voor de toeschouwer lijkt het of men naar een schilderij kijkt. De ontwerpfase een vaak langdurig proces, gevolgd door stof verven, mengen en schiften van de verschillende materialen.

Van 1973 tot 1975 heeft zij gewerkt in Senegal waar ze zich de Afrikaanse verf- en printtechnieken voor textiel eigen heeft gemaakt. Vele reizen naar Afrika zijn nog gevolgd, die invloeden zijn nooit verdwenen en komen nog regelmatig sterk naar voren in haar vrije werk. Vele opdrachten zijn gevolgd. Met veel enthousiasme geeft ze workshops in Amsterdam en Griekenland. Klik hier voor de website van Emma Engelsman.

Tentoonstellingen onder meer in:

Den Haag – Expo
Amsterdam – Singelkerk
Oosthuizen – De kerk
Amsterdam – Henriette Roland Holsthuis
Amsterdam – Stadsdeel Westerpark
Anloo – Omtrent Kunst en Co
Echt – Galerie Dabekaussen
Amsterdam – SNS Bank
Amsterdam – Westergasfabriek
Diemen – Hotel Diemen

Contact

eeengelsman@gmail.com

Social media

Geen socials of website gegevens beschikbaar.
http://www.emma-engelsman.nl/
https://www.facebook.com/emma.engelsman.1