Kunstzin Diemen
Vereniging van beeldende kunstenaars

Wies Bos

Na haar pensionering in 2013 is zij zich weer actiever en intensiever bezig gaan houden met tekenen en schilderen.
Inspiratie vindt zij daar waar zij is!
Buiten in de natuur, op straat, maar ook binnenshuis kan zij zich vaak verwonderen over de rijkdom aan interessante en mooie lijnen, vormen, kleuren, licht en schaduw of spannende dieptes.
Dit leren zien en vastleggen is de uitdaging!

En plein air tekenen en schilderen doet zij graag, In en rondom Diemen, maar ook bij het Naardermeer of op vakantie.
Riet langs sloot en plas is daarbij één van haar fascinaties. Afhankelijk van het seizoen en het weer is de uitstraling steeds weer verschillend. Allerlei tinten groen in het voorjaar en in de zomer. Geel, bruin en dor in het najaar en in de winter. Beweeglijke en wuivende pluimen in de wind. Glinsterend in de zon en na een regenbui. De scherpe en slanke bladeren, slappe en stevige stengels en statige bruine sigaren vormen vaak een interessant lijnenspel met allerlei holletjes en dieptes.

Zij werkt met verschillende materialen en technieken en maakt dan ook zeer verschillende werken op papier, doek of in tekenboekjes met bv acryl, gouache, houtskool, grafiet, inkt, pastel al of niet in combinatie. Nieuwe uitdaging sinds kort is experimenteren met het digitale programma ArtRage met nog erg wisselend maar verrassend resultaat.
Sinds 2013 schildert zij iedere week een middag bij de Amsterdamse Vereniging De Zondagsschilders. Momenteel doet zij daar mee aan een cursus Modeltekenen en een cursus Stilleven.

Het winnen van de Kunstprijs van Diemen 2019 met haar tekenboekje “Naar buiten á la Rembrandt”’ hielp haar over de drempel om lid te worden van Kunstzin Diemen.

Contact

Heivlinderweg 54
1113 LT Diemen

Social media

Geen socials of website gegevens beschikbaar.